Monday, 9 March 2015

Jom Cuti-Cuti Negeri Sembilan - Hutan Lipur Ulu Bendul : Khazanah Alam



Dalam entry yang lalu, ada satu entry pasal Taman Ular Sawa yang terletak di Ulu Bendul, Negeri Sembilan. Ni link bagi sesiapa yang belum berkesempatan baca lagi.

Taman Ular Sawa, Ulu Bendul, Negeri Sembilan

Taman ular ni tidak besar tetapi tetap memberi seribu satu kepuasan buat mereka yang ingin mendekati haiwan eksotik tersebut secara lebih dekat.

Entry kali ni nak share tentang kawasan-kawasan penginapan yang disediakan oleh Jabatan Perhutanan di dalam kawasan hutan rekreasi ini. Harga yang ditawarkan amatlah berpatutan dan kemudahan yang disediakan juga adalah berbaloi-baloi.

Berikut adalah jenis-jenis penginapan yang boleh anda pilih di sini :

RM10/malam. Chalet berkembar. Katil double-deck 2. Bilik air & tandas. Ruang masak.

 

RM110/malam.  Sewa utk 1 blok yg boleh memuatkan 40 org. Katil mix . Bilik air & tandas.


RM30/mlm. Katil single 4. Tilam extra 6. Bilik air & tandas.

Terdapat juga kabin berharga RM5/mlm, tapi anda kena mandi di sungai ye. Hehe. Sebarang info bole hubungi Jabatan Perhutanan Kuala Pilah.

7 comments:

  1. Hai Mira,

    Macam mana nak booking chalet yang ditawarkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole contact jbtn hutan kuala pilah 064811036 ;)

      Delete
    2. call bnyk kali dah. x jawab pon

      Delete
  2. Mcm best jer tengok.ada jambatan gantung kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput dtg. cuti-cuti malaysia. dekat je :)

      Delete
  3. Salam mira..
    Mcm mana nk booking?kalo sabtu pej hutan bukak ke?sbb bercadang nk pegi hri ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf baru perasan. Klo nk booked call jbtn hutan kuala pilah. Booked tnpa depo. Sabtu mmg opis kat sni buka utk checkin chalet.

      Delete